Kafići za rad u Novom Sadu: Preporuke

Andrijana Cojić

Putuj. Istražuj.

Kafići za rad u Novom Sadu

Kafići za rad, Novi Sad ☕ | Volite li da radite u kafićima? Ili rad usko vezujete za kancelariju, stan?!

Kad sam pre dve godine pisala diplomski rad, imala sam običaj da odlazim u kafiće koji su mi prijali za rad i nekako mi se činilo da sam tamo uz celokupnu (radnu) atmosferu bila produktivnija.

Od tad pa sve do danas volim da na trenutke zamenim mesto rada i da se izmestim u neku drugu ‘dimenziju’. Kafići, kao i ljude koje vidim, često umeju da me inspirišu.

Već dva meseca radim freelance i često mi se dešava da u toku dana napravim kratku pauzu, taman toliku da biciklom dođem do nekog od kafića, pa da rad nastavim odatle.

Zato sam i rešila da podelim sa vama preporuke kafića za rad u koje ja najčešće odlazim i u kojima maksimalno uživam da kreiram i stvaram.

Kafići za rad u Novom Sadu: Preporuke

Zenit

Zenit mi je omiljeno mesto za rad u Novom Sadu. Toliko uživam u ambijentu, muzici, kafi i vremenu koje provedem u toj toploj i ušuškanoj atmosferi. Sa ulaza svaki put osetim miris kafe, muzika me pokrene na rad, a inspiracije u tako lepom prostoru ne manjka.

Što se interneta tiče odličan je i moja preporuka za dolazak jesu prepodnevni sati, budući da je tad najmirnije.

U ponudi imaju jako lepe kafe, čajeve, ceđene sokove, vina, piva..

Ono što je zanimljivo jeste da Zenit nije isključivo kafić, već je i knjižara u koju možete doći da kupite knjige ili da samo pročitate par stranica uz omiljeni napitak. Kafić je lociran u samom centru Novog Sada, u ulici Njegoševa 24.

Ako ga posetite, javite mi vaše utiske.

Cafe Zeppelin

Mesto sa najlepšim pogledom za rad.

Ako tragate za kafićem u kojem možete da radite, a da je uz reku, onda vam preporučujem Cafe Zeppelin.

Bašta je jako lepa i dovoljno velika i prostorana. Sa dolaskom sve toplijih dana, sigurna sam da će Zeppelin biti moj sve češći izbor.

Uz raznovrsnu ponudu pića, možete uživati u hrani i u sjajnim dezertima.
Kafić se nalazi na keju, a tačna adresa je Kej žrtava racije bb.

Pogon

Prva asocijacija na kafić Pogon mi je mir. Svega 3 do 4 puta sam bila u ovom kafiću i svaki put sam takav utisak stekla. Da je apsolutno mirno i prijatno za rad.

Prednosti ovog kafića su mi lep ambijent, dobar internet, zanimljiva ponuda pića, kao i ono što sam spomenula na početku – mirnoća.

Kad radim ne volim veliku gužvu, zato mi je Pogon zanimljiv i zato ga preporučujem svima koji, kao i ja, vole mirnija mesta.

Kafić je lociran na Spensu, adresa Sutjeska 2.

Margarita Bar

Ušuškanost i zanimljiv ambijent me najviše privlači da posećujem Coffee To Go (sada Margarita Bar).

Šarenilo, prijatna muzika u pozadini, udobne fotelje, dobar internet.. Šta više poželeti.

Šalu na stranu, ovo mesto mi je posebno drago tokom zime i hladnijih dana, upravo zbog te ušuškanosti. I veliku prednost mu dajem zbog utičnica kojih ima skoro pored svakog stola.

Lokacija kafića je ulica Maksima Gorkog 19.

Kafeterija

Kafeteriju volim, jer u nju mogu da odem i sa drugaricama na piće, a i da radim. Uglavnom spojim oba, rad i partiju razgovora sa prijateljima.

Kod Kafeterije volim njihovu ponudu pića i dezerta, kao i ambijent koji mi je upravo mešavina radoholičarskog i druželjubivog.

Tokom toplijih dana volim da sednem unutra, budući da je bašta tad puna, a da je unutra dosta mirnije i pogodnije za fokus i za rad.

U Novom Sadu Kafeteriju možete pronaći na dve lokacije. Jedna je u centru (Kralja Aleksandra 2), dok je druga kod fakulteta (Lovćenska 9).

Coffeedream

Coffeedream mi je još jedan u nizu omiljenih kafića za rad. Naročito tokom leta, kad nema velikih gužvi unutra.

Iskustvo koje sam imala svaki put bilo mi je skroz prijatno i opušteno. Uživala sam radeći svaki put i ispijajući omiljenu moku. ☕ Savršenstvo!

Iako mi je Coffeedream oduvek bio asocijacija na kafe sa prijateljima, drago mi je što mi je pokazao da može biti za oba – i za duge razgovore, i za rad.

Prednosti Coffeedream-a su mi dobar internet, veliki broj mesta sa utičnicama, ambijent, kao i ponuda pića koja me svaki put raspameti pri odlučivanju.

Adresa je 📍Petra Drapšina 56.

Za sad bih izdvojila i od srca preporučila ovih 6 kafića za rad u Novom Sadu.
Čim otkrijem neki novi kutak za rad koji mi prija delim i nastavljam niz preporuka. 🙌

Ako imate i vi neku preporuku kafića za rad, pišite mi u komentarima ili na Instagramu. 🙂 Rado ću ih istražiti.

Kad završite sa poslom, preporučujem vam i šetnju kroz Novi Sad. Prošetajte centrom, Dunavskim parkom, kejom i uživajte u našoj Evropskoj prestonici kulture.

+5

Podeli ovaj post sa prijateljima ako ti se dopada.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

KRATKI TIPS & TRICKS ZA PLANIRANJE PUTOVANJA

🗺️ Rezervišite smeštaj

Sajtove koje najčešće koristim kad je rezervacija smeštaja u pitanju jeste Booking.com i Airbnb. Takođe, sve češće inspiraciju tražim i na Trivago. 

🗺️ Kupite avionsku kartu

Najpovoljnije i najbolje opcije pri kupovini avio karata pronalazim na sajtu Skyscanner. 

🗺️ Putno osiguranje

Za osećaj sigurnosti, pobrinite se da pred put obezbedite putno osiguranje. Bilo da putujete na dan, ili više, putno osiguranje će doprineti vašem miru. 
Moja propruka je uvek Generali putno osiguranje.

🗺️ Obezbedi internet i u inostranstvu

Airalo je aplikacija za kupovinu eSim kartice u preko 120 zemalja sveta, sve sa ciljem globalnog povezivanja. ✨ Sve što je potrebno jeste da instalirate aplikaciju, unesete vaše podatke, odaberete zemlju u koju putujete, ili kontinent i kupite paket koji vam najvše odgovara. Ako želite, možete iskoristiti moj kod ANDRIJ4100 pri instaliranju i dobiti 3$ bonusa.

🗺️ Doživite destinaciju na najbolji mogući način

Na GetYourGuide i Viator možete pretražiti jedinstvena iskustva poput pešačkih, vinskih i mnogih drugih iskustava na destinaciji. 

🗺️ Želite da rentirate kola na destinaciji?

Pogledajte sajt DiscoverCars.com i pronađite pravu opciju za vas.

🗺️ Proverite vremensku prognozu

Pre nego što krenem da se pakujem, uvek prvo proverim vremensku prognozu i na osnovu nje osmislim koje odevne kombinacije ću poneti. Vremensku prognozu proveravam na Yr.

🗺️ Za lakše snalaženje na destinaciji

Putovati uz navigaciju je danas mnogo lakše, zato joj se ne opirite i koristite je, ali ne slepo. Omogućite sebi i malo improvizacije. Google maps vam može i te kako pomoći kad ste u većim gradovima. 
Ako tražite inspiraciju za pešačke staze, preporučujem vam Wikiloc