Kafići za rad u Novom Sadu: Preporuke

Andrijana Cojić

Putuj. Istražuj.

Kafići za rad u Novom Sadu

Kafići za rad, Novi Sad ☕ | Volite li da radite u kafićima? Ili rad usko vezujete za kancelariju, stan?!

Kad sam pre dve godine pisala diplomski rad, imala sam običaj da odlazim u kafiće koji su mi prijali za rad i nekako mi se činilo da sam tamo uz celokupnu (radnu) atmosferu bila produktivnija.

Od tad pa sve do danas volim da na trenutke zamenim mesto rada i da se izmestim u neku drugu ‘dimenziju’. Kafići, kao i ljude koje vidim, često umeju da me inspirišu.

Već dva meseca radim freelance i često mi se dešava da u toku dana napravim kratku pauzu, taman toliku da biciklom dođem do nekog od kafića, pa da rad nastavim odatle.

Zato sam i rešila da podelim sa vama preporuke kafića za rad u koje ja najčešće odlazim i u kojima maksimalno uživam da kreiram i stvaram.

Kafići za rad u Novom Sadu: Preporuke

Zenit

Zenit mi je omiljeno mesto za rad u Novom Sadu. Toliko uživam u ambijentu, muzici, kafi i vremenu koje provedem u toj toploj i ušuškanoj atmosferi. Sa ulaza svaki put osetim miris kafe, muzika me pokrene na rad, a inspiracije u tako lepom prostoru ne manjka.

Što se interneta tiče odličan je i moja preporuka za dolazak jesu prepodnevni sati, budući da je tad najmirnije.

U ponudi imaju jako lepe kafe, čajeve, ceđene sokove, vina, piva..

Ono što je zanimljivo jeste da Zenit nije isključivo kafić, već je i knjižara u koju možete doći da kupite knjige ili da samo pročitate par stranica uz omiljeni napitak. Kafić je lociran u samom centru Novog Sada, u ulici Njegoševa 24.

Ako ga posetite, javite mi vaše utiske.

Heyday

Dobrodošli u carstvo zelenila. Svaki put kad posetim ovaj kafić imam osećaj kao da sedim i boravim u prirodi, što mi je fenomenalno.

Ako bacite pogled na njihov Instagram profil i na slike u nastavku, videćete i zašto je to tako.

HeyDay volim zato što je usluga jako dobra, internet odličan za rad, a ambijent u potpunosti u skladu sa mnom i mojom prirodom. Pored toga, izuzetno je mirno mesto, što mi posebno prija.

Takođe, veliku prednost i plus ovom kafiću dajem zbog velikog broja utičnica. Skoro svaki sto i ćošak imaju mogućnost priključka na struju.

Na vama je da birate da li ćete sedeti unutra ili napolju, s obzirom da imaju i simpatično uređenu baštu. Meni zbog mira više prija unutra da sedim i radim.

Što se ponude tiče, pored fenomenalnih ceđenih sokova (moj favorit je sok od jabuke), u ponudi imaju i svašta nešto lepo za pojesti – bruskete, supe, salate, sendviče, tortilje.. Kao i deserte i voćne salate. Tako da, ako ogladnite dok radite, bez brige.

Kafić je lociran na Bulevaru oslobođenja 84.

Cafe Zeppelin

Mesto sa najlepšim pogledom za rad.

Ako tragate za kafićem u kojem možete da radite, a da je uz reku, onda vam preporučujem Cafe Zeppelin.

Bašta je jako lepa i dovoljno velika i prostorana. Sa dolaskom sve toplijih dana, sigurna sam da će Zeppelin biti moj sve češći izbor.

Uz raznovrsnu ponudu pića, možete uživati u hrani i u sjajnim dezertima.
Kafić se nalazi na keju, a tačna adresa je Kej žrtava racije bb.

Pogon

Prva asocijacija na kafić Pogon mi je mir. Svega 3 do 4 puta sam bila u ovom kafiću i svaki put sam takav utisak stekla. Da je apsolutno mirno i prijatno za rad.

Prednosti ovog kafića su mi lep ambijent, dobar internet, zanimljiva ponuda pića, kao i ono što sam spomenula na početku – mirnoća.

Kad radim ne volim veliku gužvu, zato mi je Pogon zanimljiv i zato ga preporučujem svima koji, kao i ja, vole mirnija mesta.

Kafić je lociran na Spensu, adresa Sutjeska 2.

Margarita Bar

Ušuškanost i zanimljiv ambijent me najviše privlači da posećujem Coffee To Go (sada Margarita Bar).

Šarenilo, prijatna muzika u pozadini, udobne fotelje, dobar internet.. Šta više poželeti.

Šalu na stranu, ovo mesto mi je posebno drago tokom zime i hladnijih dana, upravo zbog te ušuškanosti. I veliku prednost mu dajem zbog utičnica kojih ima skoro pored svakog stola.

Lokacija kafića je ulica Maksima Gorkog 19.

Kafeterija

Kafeteriju volim, jer u nju mogu da odem i sa drugaricama na piće, a i da radim. Uglavnom spojim oba, rad i partiju razgovora sa prijateljima.

Kod Kafeterije volim njihovu ponudu pića i dezerta, kao i ambijent koji mi je upravo mešavina radoholičarskog i druželjubivog.

Tokom toplijih dana volim da sednem unutra, budući da je bašta tad puna, a da je unutra dosta mirnije i pogodnije za fokus i za rad.

U Novom Sadu Kafeteriju možete pronaći na dve lokacije. Jedna je u centru (Kralja Aleksandra 2), dok je druga kod fakulteta (Lovćenska 9).

Coffeedream

Coffeedream mi je još jedan u nizu omiljenih kafića za rad. Naročito tokom leta, kad nema velikih gužvi unutra.

Iskustvo koje sam imala svaki put bilo mi je skroz prijatno i opušteno. Uživala sam radeći svaki put i ispijajući omiljenu moku. ☕ Savršenstvo!

Iako mi je Coffeedream oduvek bio asocijacija na kafe sa prijateljima, drago mi je što mi je pokazao da može biti za oba – i za duge razgovore, i za rad.

Prednosti Coffeedream-a su mi dobar internet, veliki broj mesta sa utičnicama, ambijent, kao i ponuda pića koja me svaki put raspameti pri odlučivanju.

Adresa je 📍Petra Drapšina 56.

Za sad bih izdvojila i od srca preporučila ovih 7 kafića za rad u Novom Sadu.
Čim otkrijem neki novi kutak za rad koji mi prija delim i nastavljam niz preporuka. 🙌

Ako imate i vi neku preporuku kafića za rad, pišite mi u komentarima ili na Instagramu. 🙂 Rado ću ih istražiti.

Kad završite sa poslom, preporučujem vam i šetnju kroz Novi Sad. Prošetajte centrom, Dunavskim parkom, kejom i uživajte u našoj Evropskoj prestonici kulture.

+4

Podeli ovaj post sa prijateljima ako ti se dopada.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email