Ideja za vikend putovanje: Divčibare

Andrijana Cojić

Putuj. Istražuj.

Šta videti na Divčibarama tokom vikend putovanja?

Divčibare. Planina koja me vraća u detinjstvo. I koju, ma koliko puta da posetim, verujem da mi ne može dosaditi! Ovaj put, otišla sam baš turistički kako bih istražila kutke i vidikovce Divčibara i uživala u vikendu na planini. Tako da, u nastavku posta očekujte više o tome šta možete videti na Divčibarama, kao i preporuku za smeštaj i klopu na ovoj planini!


Kad pomislim na Divčibare, instant pomislim na detinjstvo. Na rekreativnu nastavu u odmaralištu Stevana Filipovića, beskonačne šetnje, diskoteke, prve skijaške pokrete i porodična putovanja.


Divčibare je lokalitet koji se nalazi na planini Maljen. Sa prosečnom visinom oko 980 mnv i izuzetno pogoodnom klimom, izgradilo je epitet “planina zdravlje”.

Bilo da volite aktivan ili miran odmor, Divčibare su prava destinacija za vikend odmor.

Šta smo sve posetili tokom vikend putovanja?

Iako nam vreme prvi dan nije išlo pod ruku, ipak nismo dopustili da nam dan propadne, već smo ga iskoristili maksimalno. U trenutku smo improvizovali i napravili tako da nam bude ispunjeno, a zabaavno!

Ono što nismo tad obišli.. nema veze, eto nam razloga više da se vratimo na proleće!

Prvi dan nas je probudila magla i kiša! Nismo imali puno izbora šta ćemo i gde ćemo..

.. pa smo na kraju iskoristili dan tako što smo otišli na doručak – na komplet lepinju za koju smo dobili preporuku od naših domaćina, zatim smo šetali do vidikovca Paljba (međutim, na slici ispod možete videti kakav pogled nas je dočekao👇).

Kako je obilaženje vidikovaca bilo uzaludno, rešili smo da odemo na stoni tenis, u hotel Heba.

Kako se samo malo razvedrilo, uputili smo se nazad ka centru kako bismo kupili suvenire, a potom ka vidikovcu Golubac, koji se nalazi na svega 15ak minuta od našeg smeštaja!

Tu su nas dočekali pravi jesenji pejzaži i baš smo se zabavili slikajući se i šetajući!

Nakon vidikovca, prošetali smo do vodopada na Stražarskom potoku..
I ostatak dana proveli u apartmanu, radeći.

Za kraj, otišli smo u ,,izlazak”, u restoran Drina i veselili se uz kafansku muziku!

Naravoučenije – Ko hoće nađe način da mu buude lepo, pa čak i kad je vreme maglovito i kišovito!

Iskrena da budem, pre samo godinu dana bih baš bila tužnaa što nisam obišla sve što sam planirala.. dok mi je sad bilo skroz interesatno i zanimljivo da osmislim kako da iskoristim vreme, a da se opet fenomenalno provedeem i zabavim!

Kako prvi dan nismo imali sreće sa vremenom, tako nas je drugi dan oduševio suncem i lepim vremenom – vremenom savršenim za šetnju i istraživanje planine..

.. pa smo se tako uputili ka Crnom vrhu.

Auto smo parkirali u centru i krenuli skijaškom stazom ka vrhu. Šetnja mi je baš prijala, a pogledi koji su se pružali nestvarni.

Svaki put se iznova, kad sam u prirodi zaljubljujem u nju.. i u sve što mi daje – mir, ljubav.. i inspiraciju!

Nakon posete Crnom vrhu, uputili smo se ka vodopadu Skakalo, koji smo tražili i tražili, dok nismo odustali i rešili da ipak potražimo pomoć lokalaca sledeći put ili nekoga ko je već bio pa nam može okvirno objasniti put kojim se ide.

Za sledeću posetu ostavljam Tometino polje, vodopad Skakalo (s tim da ovaj put obavezno zovemo @divcibareupoznaj) i Ljuti Krš.


Ako ste do sad posetili Divčibare – pišite mi vaše preporuke i lokacije koje su vas oduševile. Baš se radujem da čujem i upišem na svoju listu za sledeću posetu.

Preporuka za smeštaj i klopu

Moja preporuka za smeštaj na ovoj lokaciji jeste Apartman Sunset. Toliko je apartman sladak, inspirativan i lepo uređen da sam ja bila oduševljena.. i izuzeetno inspirisana da radim i stvaram!

Ono što mi se najviše dopalo jeste lokacija, ljubaznost domaćina i enterijer.

Tako da vam od srca preporučujem da ukoliko planirate posetu Divčibarama, da odsednete baš u ovom apartmanu. Ukoliko se odlučite da odsednete kod njih, slobodno im pišite u DM na Instagramu.

Više o mojim utiscima i izgledu samog apartmana pogledajte u Instagram objavi.

Što se klope tiče, imate svoje moje preporuke za Restoran Drina, koji se nalazi u centru, blizu pijace! Mi smo tu isti dan i doručkovali i večerali. Eto toliko nam se dopala i usluga i hrana.

Posebna preporuka za doručak jeste – rakijica, pa komplet lepinja sa čvarcima i jogurtom, pa onda još jedna rakijica. Sjaajna kombinacija! 😄


Ukoliko se zadržavate koji dan duže, onda vam svakako preporučujem i posetu Valjevu! Više o tome šta možete u Valjevu posetiti pogledajte na ovom linku.

Valjevo je toliko lepo da vam savetujem da mu čitav jedan dan posvetite. ❤️

Ako posetite bilo šta od preporučenog, obavezno mi javite kako ste se proveli. Radujem se da čujem!

Ako vam ipak zatreba pomoć u planiranju i organizovanju puta i poželite detaljan plan putovanja, obavezno bacite pogled na veb-sajt Isplaniraj Putovanje. Biće nam drago da vam isplaniramo putovanje/izlet ili da vas samo posavetujemo – kako vi poželite! Tu smo za vas. 🌈

+3

Podeli ovaj post sa prijateljima ako ti se dopada.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

KRATKI TIPS & TRICKS ZA PLANIRANJE PUTOVANJA

🗺️ Rezervišite smeštaj

Sajtove koje najčešće koristim kad je rezervacija smeštaja u pitanju jeste Booking.com i Airbnb. Takođe, sve češće inspiraciju tražim i na Trivago. 

🗺️ Kupite avionsku kartu

Najpovoljnije i najbolje opcije pri kupovini avio karata pronalazim na sajtu Skyscanner. 

🗺️ Putno osiguranje

Za osećaj sigurnosti, pobrinite se da pred put obezbedite putno osiguranje. Bilo da putujete na dan, ili više, putno osiguranje će doprineti vašem miru. 
Moja propruka je uvek Generali putno osiguranje.

🗺️ Obezbedi internet i u inostranstvu

Airalo je aplikacija za kupovinu eSim kartice u preko 120 zemalja sveta, sve sa ciljem globalnog povezivanja. ✨ Sve što je potrebno jeste da instalirate aplikaciju, unesete vaše podatke, odaberete zemlju u koju putujete, ili kontinent i kupite paket koji vam najvše odgovara. Ako želite, možete iskoristiti moj kod ANDRIJ4100 pri instaliranju i dobiti 3$ bonusa.

🗺️ Doživite destinaciju na najbolji mogući način

Na GetYourGuide i Viator možete pretražiti jedinstvena iskustva poput pešačkih, vinskih i mnogih drugih iskustava na destinaciji. 

🗺️ Želite da rentirate kola na destinaciji?

Pogledajte sajt DiscoverCars.com i pronađite pravu opciju za vas.

🗺️ Proverite vremensku prognozu

Pre nego što krenem da se pakujem, uvek prvo proverim vremensku prognozu i na osnovu nje osmislim koje odevne kombinacije ću poneti. Vremensku prognozu proveravam na Yr.

🗺️ Za lakše snalaženje na destinaciji

Putovati uz navigaciju je danas mnogo lakše, zato joj se ne opirite i koristite je, ali ne slepo. Omogućite sebi i malo improvizacije. Google maps vam može i te kako pomoći kad ste u većim gradovima. 
Ako tražite inspiraciju za pešačke staze, preporučujem vam Wikiloc