Lokacije na Tenerifima

Andrijana Cojić

Putuj. Istražuj.

Tenerife | 8 Instagramičnih lokacija koje morate posetiti

Lokacije na Tenerifima na kojima ćete napraviti savršene Instagramične fotografije 🔍

Svi mi koji volimo da čuvamo uspomene sa putovanja, u vidu najlepših fotografija znamo koliko je ponekad teško naći savršeni ugao i napraviti pravu fotografiju za društvene mreže.

U nastavku delim 8 lokacija na kojima možete napraviti strava fotografije tokom putovanja na Tenerife.

Photos are a return ticket to a moment otherwise gone.

8 Instagramičnih lokacija na Tenerifima

TEIDE

Veliko prostranstvo, visoki vrhovi, mnogo prašine, peska, stena i kamenja su pejzaži koji vas očekuju pri poseti nacionalnom parku Teide.

Teide je najviši vrh Španije i sa svojom visinom od 3.718m prosto dominira ostrvom i jedna je od lokacija koja se nikako ne sme zaobići pri poseti Tenerifima.

Doživljaj je videti kako izgleda jedan vulkan, okolina u kojoj nema vegetacije, crno tlo, pesak.. To su jednostavno neki potpuno drugačiji pejzaži koje i te kako vredi posetiti!

Za najlepši doživljaj zalaska sunca na Tenerifima pribeležite u Google Mapsu vidikovac -📍Mirador de los Poleos, Chinyero. 🌅

Chinyero je još jedan vulkan na Tenerifima. Zanimljivo je i to da je poslednji koji je eruptirao, 1909. godine. Ako se odlučite da posetite ovaj vidikovac tokom zalaska sunca, preporučujem da ostanete i kad padne mrak, jer će vas prizor zvezdanog neba možda još više oduševiti.

Nalaziti se iznad oblaka, gledati zalazak i posmatrati kao na dlanu dva ostrva – Las Palmas i La Gomera mi je bilo impresivno.

LA MASCA

Sakrivena u prelepoj dolini i okružena prošaranim liticama, La Masca se turistima nakon višeminutnog vijugavog i uskog puta pojavljuje kao predivna slika.

Selo La Masca je prema mišljenju mnogih jedno je od najlepših mesta na ostrvu. Lokalci vole da kažu i da je La Masca Machu Picchu Tenerifa. Stvarno liči.

Ono što je zanimljivo jeste da je sve do 1991. godine selo bilo zaboravljano, budući da nije postojao put koji vodi do njega. A danas predstavlja izuzetno popularno turističko mesto, u kom živi svega 100inak stanovnika, koji zahvaljujući turizmu opstaju.

Sve u svemu, za posetu La Masci preporučujem vam da izdvojite nekih sat vremena. Da uživate u šetnji, istraživanju, da sednete u lokalni bar i osvežite se, da se fotkate. I da, obavezno obujete patike pri poseti.

Kako vam se dopada La Masca? Da li i vas podseća na Machu Picchu? 😊

PLAYA DE LAS VISTAS

Playa de Las Vistas je jedna od retkih plaža na ostrvu na kojoj je pesak toliko sitan i prijatan za kupanje, sedenje i igranje beach tenisa.

Plaža se nalazi u mestu Los Cristianos.
Predivni zalasci sunca su ono što je posebno krasi.

Mala napomena: Pripremite se na velike gužve na ovoj plaži, u letnjoj sezoni.

GARACHICO

Najživahniji grad na Tenerifima po mom mišljenju i iskustvu je Garachico! Raznobojan, živopisan, bajkovit.. Šetajući gradom imala sam utisak kao da smo u Meksiku. Totalno mi ima taj neki vajb. Iako nisam još uvek bila u Meksiku, ali upravo ga tako nekako zamišljam.

Za posetu Garachico predlažem vam da👇🏼

– šetate i istražujete grad bez google mapsa. Uličice su preslatke, svaka krije neki svoj šmek tako da im se maksimalno prepustite.
– okupate se na gradskoj plaži ili u nekom od prirodnih bazena, u gradu. Jedna napomena: jako je velika gužva na prirodnim bazenima, pa savetujem da malo poranite ako ste za tu opciju.
– napravite predah u nekom od lokalnih barova, poslastičarnica. Mi smo se odlučili za Le Patissier.
– ii za kraj, posetite vidikovac sa pogledom na grad. Vidikovac se zove 📍Mirador de Atalaya.

Kako vam se dopada Garachico? Jel i vas podseća na Meksiko, ili sam ja to luda?

MONTANA AMARILLA

Playa Montana Amarilla je jedinstven pejzaž na Tenerifima. Bez sumnje ćete se zadiviti žutim stenama uklesanim na planini, koja je zbog svoje lepote i specifičnosti proglašena za spomenik kulture.

Amarilla kad se prevede sa španskog znači žuta.

Za posetu ovoj plaži preporučujem vam jutarnje sate!

ANAGA I TAGANANA

Anaga je takvo prirodno blago, da mogu samo zamisliti kakvi se još tu prizori mogu pronaći!

Vidikovci koji su mene oduševili tokom obilaska Anage i Taganane su:

📍Mirador De Jardina
📍Mirador Cruz del Carmen
📍Mirador del Llano de los Loros
📍Mirador Diseminado Casas de La Cumbre
📍Mirador Valle San Andrés
📍Mirador Risco Amogoje
📍Taganana

Priroda i vidikovci u tom delu ostrva su toliko lepi i slikoviti, da prosto gde god da stanete možete napraviti fenomenalnu fotografiju!

PLAYA DE LAS TERESITAS

Playa de Las Teresitas je jedna od #mustvisit plaža, po mišljenju mnogih. Nalazi se na svega 15ak minuta vožnje od Santa Cruza, glavnog grada ostrva.

Pesak je sitan, a voda prijatna za kupanje. Najlepši deo plaže i same posete ogleda se u poseti čuvenom vidikovcu Mirador de Playa de las Teresitas, koji je wow!

RAMBLA DE CASTRO

Zaštićeno područje ostrva koje pruža prelepe prizore prirode – plaže, vidikovce, staze za šetnju, vodopade. Hmm, pa šta više poželeti. Od svega navedenog ne znam šta više volim da obilazim.

Ako ukucate u navigaciji ‘Rambla de Castro’ doćićete do proširenja na putu gde možete parkirati auto. Plaža je toliko skrivena da je prava avantura naći je, ali svakako pre nego što se uputite ka plaži preporučujem vam da istražite područje i prošetate stazama koje vode do jako lepih vidikovaca.

S obzirom na to da su plaže tako skrivene i uvučene, vrlo je verovatno da nećete zateći gužvu, kao na drugim plažama. Čak šta više, verovatno ćete videti više kučića nego ljudi. Milina!

Za kraj posete, mi smo seli da zamezimo u Restaurante Cafetería Mirador San Pedro.. hrana je bila jako ukuusna i usluga skroz prijatna! 😊

To bi bilo to! Nadam se da će vam sve ove instagramične lokacije na Tenerifima poslužiti kao inspiracija za obilazak ovog prelepog ostrva. Uživajte i javite mi utiske.

Ako vam se dopao ovaj blog, nastavite da čitate moje priče sa putovanja i zapratite me na Instagramu za detaljnije izveštavanje. 👣

Do neke naredne avanture.

+3

Podeli ovaj post sa prijateljima ako ti se dopada.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email