3 saveta za Email marketing

Andrijana Cojić

Putuj. Istražuj.

3 pratkična saveta kako da poboljšate Email marketing 📩

Šta je Email marketing?! Da li meni to treba u poslovanju? Kako da izgradim poverenje i želju za dvosmernom komunikacijom tim putem?!

Upravo ste pročitali tri najčešća pitanja koja dobijam kada je Email marketing u pitanju. Pa hajmo da odgovorimo prvo na to, pa da se bacimo na 3 praktična saveta kako da poboljšate marketing putem Emaila.

Email marketing je, u suštini, korišćenje mejla kao kanala za promovisanje vaših proizvoda ili usluga, kao i za razvijanje odnosa i poverenja sa potencijalnim klijentima.

Čime god da se bavite, Email marketing je i te kako preporučljiv! Tako da, na pitanje da li vam je to potrebno u poslovanju, moj odgovor je veliko DA!

Poverenje i dvosmerna komunikacija između vas i vaše publike je nešto što se gradi i što ne možete odmah na početku da očekujete. To vam kažem kako se ne biste razočarali kad nakon mesec ili dva slanja njuzletera, ne dobijete baš nikakav feedback.

Meni je trebalo par meseci da razvijem to poverenje i da podstaknem dvosmernu komunikaciju. Tako da, budite uporni. Ne dosadni, već UPORNI i istrajni u tom procesu! 💯

Sad kad sam odgovorila na ta pitanja, hajde da vidimo koja su to 3 praktična saveta za poboljšanje ovog kanala komunikacije u vašem poslovanju:

Upečatljiv Header i dizajn koji privlači pažnju

Razmislite o tome koliko vam je Header upečatljiv, jasan i atraktivan čitaocu. Da li će i pored drugih mejlova koje dobije u danu poželeti da posveti pažnju i vašem, to svakako zavisi i od sadržaja. Ali pre svega, od naslova koji je tu da probudi znatiželju i da pozove na dalje čitanje.

Kad je reč o dizajnu, moj savet je da uvek imate ujednačen dizajn koji ćete jednom kreirati i sačuvati kao template. Pored toga, naravno da je preporučljivo i da se igrate sa strukturom, kako vam mejlovi ne bi postali jednolični.

Odvajajte pasuse, boldujte slova, ubacujte slike, dugmiće, linkove – koristite sve što može doprineti lepšem izgledu, ali i lakšem čitanju..

Interaktivni mejlovi i znaci pažnje vašoj publici

Ako želite da podstaknete dvosmernu komunikaciju sa vašom publikom, fokusirajte se na interaktivne mejlove. Postavite pitanje vašoj publici, pitajte ih za mišljenje, savet, sugestiju.

Dajte im do znanja da vam je stalo do njihovog mišljenja.

Pored toga, budite raspoloženi i da im s vremena na vreme pružite znak pažnje u vidu nekog nagrađivanja, posebnih pogodnosti, popusta..

Ako ste turistička agencija i razvijate mejling listu, posebne pogodnosti mogu biti 10% na rezervaciju nekog aranžmana ili loyality popusti za najvernije putnike..

Poenta je da ih zadržite i da oni postanu vaši lojalni kupci. Kao i da delite sa njima vredan, edukativan i inspirativan sadržaj. Tako će oni na kraju dana prepoznati vrednost koju delite, a to će doprineti da se osećaju privilegovano što su na vašoj mejling lisit.

Deljenje linka ka prijavi na mejling listu na društvenim mrežama

Kad sam otkrila koliko je ovo moćno, bila sam oduševljena.

Tokom leta sam testirala ovu opciju i tim putem dobila 30 novih prijava, za mesec dana. U nastavku ću vam objasniti šta sam tačno radila..

Boravila sam na Tenerifima mesec i po dana i poželela sam da akitvno putem njuzletera delim svoja iskustva života, frilensa, lokacija koje posećujem, izazova sa kojima se susrećem, itd..

Pratioce sam na društvenim mrežama (na LinkedInu, i na Instagramu) pozvala da se prijave i da prate taj sadržaj. Naznačila sam i da je to sadržaj koji ću samo tim putem deliti..

Svaki put kad sam slala novi njuzleter, na društvenim mrežama sam ostavljala opciju da se prijave, ukoliko već nisu.

I tako sam malo po malo gradila zajednicu ljudi i njihovo poverenje. 🤓

Probajte i vi obavezno, pa mi javite kakvi su vaši rezultati.

Što se tiče platformi za slanje njuzletera, ja trenutno koristim Mailchimp i MailerLite.

Razmislite o svemu ovome što sam napisala i pokušajte da primenite. Ako to uradite, javite mi obavezno kako napredujete!

Ako vam je ovaj blog bio interesantan i koristan, nastavite da čitate još mojih marketing saveta.

+2

Podeli ovaj post sa prijateljima ako ti se dopada.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email